fredag 29 maj 2009







Nu är jag på tjejhelg med Pernilla, Git och Ika i Karlskrona! Idag hittade vi ett underbart litet fik på en innegård. Här fanns en loppis och tillfälle för mig att shoppa. Det blev en vit gammal byrå som jag ska ha som DVD förvaring. Tyvärr fick jag inte med mig den idag så bild på den kommer senare. Övriga bilder är från Ikas balkong. Underbar utsikt över havet!

onsdag 27 maj 2009




Mitt sovrum ska bli rosa! Igår köpte jag dessa kuddfodral från Mimou. Jag tycker att det är snyggast att blanda material så jag köpte både i siden, sammet och i linne. Kolla in Mimous hemsida för kul inspiration, www.mimou.se. De har just nu utförsäljning på Gärdet i Stockholm. Mer info finns på hemsidan. Rosbladen torkar jag och har till dekoration.

Jag har rosa feber just nu... Barnsligt förtjust i allt som är rosa. Idag har jag inrett badrummet i rosa med nya rosa handdukar, ljus och kudde. Klänningen som hänger på sovrumsdörren har jag köpt i Thailand.



tisdag 26 maj 2009


Bokklubbsdags! Ikväll har vi haft bokklubbsträff igen. Vi träffades på Josefina på Djurgården. Servicen var katastrof men sällskapet var trevligt! Månadens bok var Ett år av magiskt tänkande. Vi var inte helt överens om vad vi tyckte om boken men enades om att den är fantastiskt skriven. Jag tyckte att början var seg men att sista halvan av boken var underbar. Jag älskar Josefina när det är sol och mycket folk. Ikväll regnade det men Åsa och Jennie var snälla och poserade i loungedelen.



söndag 24 maj 2009



Igår åkte jag förbi Gnosjö och mina föräldrars hus på väg till stockholm. Här är bilder från deras roliga hall. Stolen har ursprungligen stått i Konserthuset i Stockholm. Pappa har gjort om benen så att den ska passa i trappan. Träden på väggen är Swedese. Framför träden har mamma en stor vedkorg som hon har fyllt med tidningar.


lördag 23 maj 2009




Idag är det dags att åka hem från Mellbystrand. Jag älskar verkligen att vara här! Nästa gång jag kan åka hit är i början av juli. Då är poolen och trädäcket klart! Här sitter vi och myser i solen och läser tidningar. I det senaste numret av Amelia är Ika med! Jag nominerade henne till vardagshjälte och hon kom med!



Igår var vi i Halmstad och handlade blommor till stugan. På Blomsterlandet hittade jag dessa desertskålar i fattigmanssilver. Kudden är från Himla. Idag har jag och Olivia planterat vita Pelagonier och Murgröna.

fredag 22 maj 2009





Jag gillar att blanda rutigt och randigt. Lakanen köpte jag förra sommaren på Hemtex. Lampan ovanför sängen hittade jag på Second hand i Gnosjö. Självklart har jag ett tidningsställ från heminredningsbutiken.se... Jag har ingen garderob utan har satt upp en stång från vägg till vägg där jag hänger kläder. Ovanför har jag satt upp ett hyllplan för att få lite mer förvaring. Skostället i plexiglas har pappa tillverkat. Inte så många skor just nu eftersom jag bara är här en helg...

torsdag 21 maj 2009





Här är lite fler bilder från min lilla bod i Mellbystrand. Stolen fanns i stugan när vi köpte den 1983. Nu är den lagom sliten. Kudden är köpt på Hemtex och skorna är från Thailand. En potta måste man ju ha... Den är köpt på Åhlens. De fina tallrikarna hittade jag på en second handbutik i Värnamo. Burkarna är ett fynd från Rusta.

onsdag 20 maj 2009



Nu är jag på firman i Gnosjö. De här coola tavlarna har Jonas gjort. De är 2m x 1m. Det är inte helt lätt med alla detaljer så webshoppen dröjer... Självklart går det att beställa ändå via ett enkelt mail till mig.

måndag 18 maj 2009



Långhelg!


Ikväll åker jag till Gnosjö och på onsdag fortsätter jag ner till Mellbystrand. I Gnosjö ska vi förhoppningsvis hinna jobba lite med heminredningsbutiken och i Mellby ska vi bygga pool. Det ska bli hur underbart som helst. Bilden är från stranden i Mellbystrand.





Nu är det hög tid att göra om i mitt vardagsrum! Här är bilder från de tre senaste åren. Jag ska köpa en ny soffa och ny matta. Min Lamino ska pappa få och jag har redan köpt en ny antik stol...


söndag 17 maj 2009


Grattis mamma! Idag fyller min mamma år. På tisdag ska jag åka till Gnosjö och då kan vi fira. I fredags fyllde även lilla Kajsa år så det blev några paket till henne också...





Nu har båtsäsongen börjat! Igår var jag i Anna-Karin och Mauritz nya fina båt! Vi hade en supermysig kväll, Mauritz invigde nya grillen och vi såg på Eurovision.
Båten är inte ny så de har lite kul inredningsjobb framför sig. Anna-Karin började sy nya vita gardiner och de hade handlat påslakan och köksdetaljer från Lexington, vitt porslin från Mio, solstolar från Åhlens och lyktor från Karaktär. De kommer att få en underbar sommar ombord! Jag längtar redan till nästa gång!

lördag 16 maj 2009



När man bor litet är förvaring A och O. Den här byrån kommer ursprungligen från min mormor och morfars lanthandel i Draftinge. Jag har skrivit texterna för hand för att det ska se mindre "perfekt" ut. I lådorna har jag lagt hobbyfilt från Olssons tyger.



fredag 15 maj 2009

Pioner är min favoritblomma just nu. Den går inte alltid att få tag på men när den gör det kan jag inte låta bli att köpa. Fördelen med att bo i stockholm är att det går att köpa 5 st för 80:- på Hötorget. Jag gillar alla färger men idag blev det rosa...

torsdag 14 maj 2009



Jag gillar inte besticklådor i plast. Den svarta är köpt på Indiska och den röda är från finska Moko. Silverbesticken har jag samlat sedan jag var liten. Jag förstår att man inte ger sina barn kaffekoppar längre men silverbestck är en perfekt present att samla på. Besticken i den röda lådan är ett fynd från Rusta. Superfina!






onsdag 13 maj 2009

Jag är vansinnigt förtjust i svart/vita bilder. Det är så snyggt och enkelt att inreda med och passar in i många olika stilar. Här är några bilder från en gammal favortibok av Micael Bindefeldt. Han stylade dessa för Damernas Värld på 90-talet. Jag kom på att mitt kokboksställ var snyggt till annat än kokböcker...

tisdag 12 maj 2009



Äntligen är min nya bänkskiva på plats! Stort tack till Lelle som jobbade hela kvällen igår! Jag är jättenöjd! Nu ska jag börja leta efter en ny spis. Vill ha en svart med mikrofunktion...

måndag 11 maj 2009


Köpte de här rosa paljettskorna på Zara. Tyckte att de kunde vara kul till klänning. Ibland är det fördel att ha storlek 35...

söndag 10 maj 2009


Idag är det stora visningsdagen i Älta. Det är också visning på lägenheten i Saltsjö/Duvnäs som jag och Jennie har stylat. Hoppas att försäljningen på båda projekten går bra... Bilden är från klädkammaren i Älta.


Ett av mina favoritrecept är Smördegsknytten med parma, tomat och mozzarella. Receptet har jag fått av min vän Carina (som har världens bästa underkläder och badkläders butik vid Mariatorget, som heter Wilma).
Gör så här:
1. Kavla ut smördeg och skär ut rutor i kvadrat, storlek beror på hur stora du vill ha.
2. På varje ruta lägger du ut en bit parmaskinka i botten, avrunnen soltorkad tomat och en bit mozzarella.
3. Grädda i ugnen tills de börjar få färg, gradantal finns på smördegsförpackningen.
4. Servera som förrätt eller med sallad till varmrätt. Mums!

Bilden till vänser tog jag i somras när min familj lånade ett hus på Mallorca. Kokboksstället till höger, i plexiglas, finns att köpa på heminredningsbutiken.se.




lördag 9 maj 2009



Ibland blir det lite fel... Den här texten av plexiglasbokstäver sitter på min vägg i vardagsrummet. Jag ville ha en rad som betyder något för mig och hittade raden ex animo, som betyder från hjärtat. När jag hade satt upp den såg jag att det stod ex amino istället! Jag vill absolut inte förstöra tapeten (en Guccitapet som inte finns att få tag i), så nu får den sitta kvar!

fredag 8 maj 2009


Har länge haft mina kristallkronor utan skärmar. Nu är det inne med skärmar igen och jag har varit uppe på vinden och letat fram de gamla. Jag såg att de säljer nya fina men mina var helt ok. Det blir perfekt i mitt sovrum, men i vardagsrummet är det snyggare utan. Tyvärr har jag för högt i tak för att kunna få upp dem idag. Hoppas att någon lång person kommer förbi...