söndag 27 juni 2010

Solskydd för håret




Nu har vi haft sol i över en vecka! Jag bränner mig lätt och behöver ha bra skydd för håret. Oftast blir det med hjälp av en solhatt. Här är två favoriter från Burberry och Louis Vuitton. Jag gillar även Lancomes spray med solskydd för både hud och hår. Den doftar citrus och har solskyddsfaktor 10. Jag reser aldrig utan mina scarvsar och de är snygga om man vill ha sol i ansiktet.

lördag 26 juni 2010

Midsommar






Midsommar i Mellbystrand är mycket traditionsenlig. I år firade jag med hela min familj i stugan. Dagen började med att vi plockade blommor till kransar. Vi fuskade lite och blandade med köpta blommor. Jag gillar att göra kransar men i år var vi så många att jag gjorde några blomdiadem också. Min pappa gör alltid en midsommarstång som vi hjälps åt att klä med blommor och band. Till lunch blir det sill och nypotatis. Först efter lunch klär vi upp oss och går ner till Mellbystrands midsommarfirande med dans. Jag, Lisa, Maja, Kajsa, Ika och Therese dansade till Små grodorna. På vägen hem gick vi förbi ett tivoli där Maja vann en enorm chokladask! Klockan fem åt vi jordgubbstårta och på kvällen blev det grillning. Det var en helmysig midsommar!

torsdag 24 juni 2010

Pocketbokhylla




Något som hela min familj gillar att göra i sommarhuset är att läsa böcker. Tidigare har vi haft böcker i alla rum men nu har vi satt upp en pocketbokhylla där alla kan låna. Idag har jag sorterat böckerna efter färg. Bokhyllan från IKEA har vi satt upp i en hörna som vi sällan sitter i. Här finns en grupp med vita korgmöbler så med böckernas hjälp kanske vi börjar använda den.
Den fina boken om Zetas trädgård har vi fått av Anna-Karin och Mauritz. Så fin!

onsdag 23 juni 2010

Sällskapsspel



Idag har vi spelat spel i solen. Det varvas mellan Alfapet och MaxiYatzy. Hur beroendeframkallande som helst! Roligast är det när jag vinner...

tisdag 22 juni 2010

Sol


Äntligen en dag i solen! Idag har vi legat vid poolen och njutit. Till lunch blev det en god sallad med couscous, avokado.salladslök, ärtskidor, ägg m.m. Sommaren har börjat!

måndag 21 juni 2010

Jennie och Martins terass





Det sista jag gjorde innan jag lämnade Stockholm var att hälsa på Jennie och Martin. De har en helt otroligt snygg uteplats! En oas i cerise, grått och vitt. Här vill man vara på sommarkvällarna! Glad sommar och hoppas att "killen" kommer snart! Jag blir inspirerad av de snygga krukorna med plantor och vill sätta igång med vår uteplats i Mellby!

söndag 20 juni 2010

Fantastiskt bröllop





Vi firade Victoria och Daniel i Galärparken. Vigseln såg vi på storbildsskärm och kortegen på Djurgården. Jag, Jonas, A-K och Henrik hade picknick och drack bubbel. Vilket fantastiskt bröllop! Mest imponerande var Daniels tal. Jag tyckte att Victorias klänning var vacker och den passade henne. Förvånande men snyggt med kort ärm. Efter kortegen gick vi hem till mig och såg på TV. Planen var att gå ut på stan efter men när det blev så sent blev det sängen istället. Nu sitter jag i bilen på väg till Småland. Semester på riktigt!

lördag 19 juni 2010

Bröllopsdagen


Idag ska jag självklart ut och vifta med flaggor och titta på kortegen efter bröllopet! Det ska bli så kul att få svar på alla frågor: Hur ser klänningen ut? Blir det kamédiademet? Vilken typ av brudbukett blir det? Öppen eller stängd vagn? Kommer det att vara uppehållsväder? Senaste dagarna har Victoria visat upp flera supersnygga klänningar så jag har stora förhoppningar om brudklänningen. Gissar att det blir lång ärm och ett 7 meter långt släp eftersom det är kungligt bröllop. Grattis Victoria och Daniel!

fredag 18 juni 2010

Sommarfrukost



Jag fick tipset på en perfekt sommarfrukost av Carina. Idag provade jag jordgubbar, keso och linfrön på balkongen. Supergott! Vill man äta det som mellis eller dessert är det gott att söta jordgubbarna något och riva vit choklad på. En annan frukost som en personlig tränare tipsade om var vaniljyoghurt, keso och kanel. Jag har inte provat än men ska absolut göra det.

torsdag 17 juni 2010

Love Stockholm




Jag är mycket imponerad över den höga nivån på underhållningen under Love Stockholm! Igår kväll mötte jag och Ika upp min kusin Lina och hennes vännina Martina. Vi såg på fantastisk nycirkus, åt i Gamla stan och såg Magnus Carlsson och Charlotte Perelli. När vi var på väg hem ringde Anna-Karin, Mauritz och Lisa så då följde vi med dem till Zink grill. En toppenkväll i sommarstockholm!