tisdag 30 november 2010

Jul hos Pottery Barn












Idag besökte jag Pottery Barn för lite julinspiration. Jag är mycket förtjust i monogram av alla de slag och här finns det gott om det.

Orkan



Igår när mamma och pappa skulle åka hem blåste det orkan här. Hela kvällen och natten har det blåst, åskat och blixtrat! Planet blev försenat men nu är de tryggt hemma i Gnosjö igen. Stort tack för underbara dagar tillsammans med er! Igår fick vi plocka in alla lösa föremål från uteplatsen och arbetsplatserna stängde. Det blev kusligt mörkt och då var det mysigt att tända adventsljusstaken. Nu väntar jag på sol igen.

måndag 29 november 2010

Leopard och rutigt


Årets julfärger är en mix av leopard och rödrutigt.


För att få advent och julstämning här har jag redan klätt granen. I Gnosjö är det sträng tradition på att klä granen dagen före julafton men det känns inte så viktigt här. Julgranssakerna i leopard är förra årets från H&M Home och rutigt julpapper från IKEA.

I toppen på granen har jag satt en fjäril från El Corte Inglés och tomten har jag stickat själv.
Den enorma julstjärnan har Ika fått i adventspresent från Svenska Re. Krukan är en champagnekylare (också den från IKEA).

Berg och öken


Här är det mulet och varning för orkan! Igår besökte vi både bergen och öknen.





Vi har haft strålande väder hela hösten. Typiskt att det har varit sämre de dagar mamma och pappa har varit här.

söndag 28 november 2010

Tack!



Som jag skrivit tidigare är det efterlängtat med svenska tidningar här. Mamma hade med sig en hel hög och snälla Therese hade skickat med julfavoriten Lantliv! Stort tack! Idag firar vi första advent med att tända ljus, slå in julklappar som ska hem till Sverige, äta pepparkakor och dricka glögg. Mysigt!



Några inspirationsbilder från härliga julnumret av Lantliv

lördag 27 november 2010

Julbasar



Nu har vi haft julbasaren i Svenska kyrkan och mina tomtar och mobilfodral är sålda. Det kom oerhört mycket folk och det var nästan slagsmål om Janssons frestelse. Alla ville ha men det fanns "bara" 70 st. Härligt att kunna hjälpa till att samla in pengar!

Café de Mogan



När Monica och Martin var här åt vi världens godaste chokladmoussetårta på Café de Mogan. Min pappa älskar allt fikabröd så jag var tvungen att visa honom denna pärla. För att kompensera den goda tårtan fick det bli en sallad först...

Mamma och pappa på besök

Äntligen fungerar internet igen! Simkortet hade gått sönder och nu har vi fixat ett nytt. Mamma och pappa är här på besök och förra helgen var vi på Teneriffa. Vi tog färjan över och bodde en natt på vårt favorithotell Mediterranean Palace. Vädret har inte varit så kul men det är så mysigt att de är här!
















Nu ska vi på utflykt till Las Palmas!

tisdag 23 november 2010

IT problem

Vi har problem med internet här just nu. Jag återkommer snart!

torsdag 18 november 2010

Bokklubbstrend


Fotot lånat från Ebbas Blogg som du hittar här.

Det är underbart att SVT Europa finns! Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan svensk TV. Tidigare i veckan såg jag Go´kväll med bl. a Ebba von Sydow. Hon hade trendspaning och pratade om hur inne det är med bokklubbar. Jag har sådan tur att mina fina vänner planerar in bokklubben när jag är i Sverige. Jag missade förra träffen men nästa gång är jag med igen! Sedan Oprah startade sin bokklubb 1996 har det exploderat med bokklubbar världen över. I programmet trodde de att det berodde på att människor söker djup i sina samtal med vänner och att när vi tar oss tid att läsa vill vi läsa bra böcker. Det är nog sant. Jag läser gärna och det är kul att dela läsningen med andra. I Storbritannien styr Richard och Judy bokpratet och när de rekommenderar en bok hamnar den genast på topplistan. Deras bokklubb hittar du här.

onsdag 17 november 2010

Fotograf

Grannen John-Anders ska vara med i Svenska Dagbladet och jag blev tillfrågad att vara fotograf. Vi fotade på Svenska Re och valde några olika bakgrunder. John-Anders favorit är fotot på cykeln. Jag tycker att psykologen kommer fram på den sista bilden. Nu väntar vi med spänning på vilken bild SvD valde och på hur artikeln blev. Tidigare har jag haft ett foto med i Amelia men måste nog säga att Svenska Dagbladet slår högre.







tisdag 16 november 2010

Thom Filicia lakeside holidayhome

I senaste numret av House & Garden finns bilder från Thom Filicias fritidshus. Thom Filicia är mest känd som inredare i serien Fab 5. Ett roligt hem att inspireras av: