fredag 30 april 2010

Indiska i Gamla stan






När jag är i Gamla stan kan jag inte låta bli att gå in på Indiska. Det måste vara Sveriges vackraste Indiskabutik. Jag tycker om att gå ner bland valven i källaren. Roligt att de utnyttjar de gamla tegelväggarna och dekorerar med ljus m.m. Just nu hade de många snygga lyktor, mattor och kuddar till terasser och balkonger.

Moet & Chandon i Sturegallerian






Idag jobbade jag till 20 för vi hade öppet hus på skolan. Mina elever var fantastiska och jag var världens mest stolta fröken när de redovisade! Roligt att mingla med alla föräldrar och träffa gamla elever.

Efter jobbet var jag i Sturegallerian som bjöd på ett event tillsammans med Moet & Chandon och Connoisseur. De serverade mat från Curman, ett band spelade och butikerna hade bra erbjudanden. Det blev ingen shopping för mig men väl goda snittar och bubbel. När jag kom hem hade hantverkarna sågat sönder väggen och satt in en balkongdörr. Underbart!

onsdag 28 april 2010

Vår och sommar hos Designers Guild









Designers Guilds vår och sommarkollektion är som vanligt färgstark och inspirerande. Härligt med färg mot de vita väggarna! Kollektionen finns att beställa via designersguild.com

tisdag 27 april 2010

Nya ROOM




Ny har ROOM öppnat igen. Denna gång med lokaler i PUBhuset. Jag har inte riktigt förlåtit att de tog upp beställningar in i det sista men snart kommer jag nog att besöka butiken ändå. Vi hoppas att de hade andra anledningar än girighet... De har plockat bort Habitat men har några nya märken istället. De vackra bilderna har jag lånat från designbloggen designdelight.se. (Bilderna blev lite små men om du klickar på dem får du en förstoring).

måndag 26 april 2010

Skepp ohoj





Igår var jag och Ika med på Anna-Karin och Mauritz båt Tabasco. Det var premiärturen för året och vi åkte från Djursholm till Svinninge. Efter båtturen grillade vi och myste i solen. Hunden Astrid var också med. Tack för en underbar dag!

söndag 25 april 2010

Kjol från Odd Molly



Rodebjer hade mycket snyggt men inte för min figur... Det blev en vårkjol från Odd Molly istället. Efter shoppingturen gick vi till Tures och åt favoritmaten Tortelloni med Oxfilé. Jag har nog nämnt det förut men den är som servitrisen sa "svingod"!

Nu har jag en ny mobil och är kontaktbar igen. Igår skulle vi ha gått på Kulturnatten men efter träningen och en heldag på stan var jag helt slut. Jag fastnade med musiken på datorn och gjorde spellistor. Kan inte få nog av Lady GaGas Just dance och Bad romance!






lördag 24 april 2010

Rodebjer



Idag har dagen börjat toppen!! Jag har varit och tränat på Mornington och till min powerwalk visade tv3 Oprah! Nu väntar en god frukost och en dag på stan. Rodebjer har utförsäljning på Upplandsgatan så jag tänkte gå förbi och se om det finns något fint kvar. Solen lyser och jag är på ett strålande humör. Idag blir det en fin dag!

torsdag 22 april 2010

NK invigning



I helgen är det öppningshelg av nya Plan 3! Äntligen öppnar NK ett nytt och efterlängtat våningsplan helt med fokus på heminredning. Här samlas det bästa från heminredningsvärlden under ett och samma tak. Allt presenterat i inspirerande miljöer och med personlig service utöver det vanliga. Här följer ett urval av händelser under öppningshelgen den 23 -25 april på det nya våningsplanet:

Fredag 23 april är det premiär för nya större NK Inredning. På NK Bokhandel befinner sig storheter som Ulf Lundell för att signerar sin nya bok kl.17.00.

Lördag den 24 april blir det guidade visningar av Plan 3 med inredaren och kreatören Pontus Djanaieff. kl. 13.00, 14.00 och 15.00. Begränsat antal deltagare, samling mellan NK Inredning och Franska Caféet. Under helgen besöker representanter från Ocean House Newport, och Downtown välkomnar samtidigt A Carpet.Njut av utsikten och stämningen på nya Plan 3 på Franska Caféet, som under helgen lanserar delar av sin nya franska cafémeny.

Loggan samt informationen om helgen kommer från nk.se

Kulturnatt Stockholm



Några Stockholmsbilder som jag tog hösten 09.

På lördag är det kulturnatt Stockholm! Tanken är att Stockholm ska knyta an till en tradition av kulturnätter som finns i många städer runtom i världen där museer, teatrar, gallerier, biografer och en mängd andra kulturarrangörer håller öppet hela natten.

På Stockholms första kulturnatt kan du som besökare möjlighet att ta del av mer än 300 programpunkter. Kulturnatt Stockholm pågår mellan kl. 18.00 - 00.00.
För att besöka Kulturnatt Stockholm behöver man köpa ett kulturnattskort.

Kulturnatt Stockholm är ett initiativ från Stockholm stads kulturförvaltning som vill visa upp bredden av Stockholms kulturliv.

Jag vill absolut besöka Operan och Dramaten.

onsdag 21 april 2010

Nelly. com



Jag beställer sällan kläder på nätet men en sida jag gillar är nelly.com. Nelly.com är en e-handelssajt inriktad på mode & skönhet. Totalt finns över 300 varumärken i företagets sortiment som framförallt är inriktat på killar och tjejer mellan 18 och 35 år.

Bokklubben på Pontus by the sea




Åsa var bokklubbsvärdinna denna gång och vi träffades på Pontus By the sea. Vi var otroligt nöjda med maten och servicen. Ny bok är Parasiten av Fredrik Ljung.

"Fredrik Ljung lyckades hålla sig flytande med drogerna i åtta år. Han umgicks bara med kriminella, var skuldsatt, hade förstört två relationer och hade nästan ingen kontakt med sina föräldrar. Han blev dömd för grovt rattfylleri och jobbet hängde på en skör tråd. Två av hans tidigare flickvänner gjorde gemensam sak och lyckades få honom att träffa en terapeut. Vägen tillbaka var lång. Fredrik försökte med alla medel manipulera terapeuten, men hon lyckades till slut nå fram till honom. Mot slutet av rehabiliteringen började Fredrik skriva. Det blev en handbok för chefer, om personal med missbruksproblem på jobbet. Tillsammans med Martin Sjöberg, som har en liknande historia bakom sig, startade han Ljung & Sjöberg AB som numera har sju anställda. Fredrik Ljung är helt nykter och drogfri sedan 2002."

Text och bild: Bokia.se

tisdag 20 april 2010

Uteoaser






Jag fortsätter att leta efter balkonginspiration. Här är några bilder från Sköna hem. Min balkong kommer att gå ut från vardagsrummet som idag är ganska neutralt. Jag har därför tänkt att ha en bas med svarta möbler men vad mer? Jag var förbi NK och tittade på utemöbler, hur mycket snyggt som helst! Jag hinner nog ändra mig många gånger än. Som planen ser ut just nu ska balkongen vara klar vecka 22.