tisdag 16 februari 2010

Cadierbaren på Grand Hotell




Foton: Privata samt stureplan.se

Vilket ställe kunde passa bättre att diskutera boken Guccikrigen än Cadierbaren på Grand Hotell? Cissi hade bokat och vi hade en supermysig bokkväll med mycket prat! Vi åt underbara hamburgare och gav boken ris och ros. Samtliga hade läst boken, inte dåligt!

Lite kuriosa från http://www.grandhotel.se/restaurang_bar/cadierbaren/:

"Cadierbaren kom till i mitten av 1980-talet. Då togs en del av den dåvarande restaurangen Franska Matsalen samt en del av lobbyn och byggdes om till en ny bar. Äntligen fick Grand Hôtel en stor, elegant och sammanhängande bar med fantastisk utsikt över Strömmen, Gamla Stan och Kungliga Slottet. Förmodligen är det världens vackraste hotellbarsutsikt. Plats gjordes för en pianodel som fortfarande gör det möjligt att låta gästerna njuta av pianounderhållning. Stora sittgrupper gjorde sitt till för att skapa en avslappnad atmosfär.
Den nya baren fick namnet Cadierbaren efter Grand Hôtels grundare Régis Cadier. Det kändes som ett självklart namn då Régis Cadier redan på sin tid satte mat och dryck i centrum på Grand Hôtel. En liten anekdot är att Régis Cadier under en tid bodde i den våning i Bolinderska Palatset som tidigare hyrts av brännvinskungen L O Smith. Bolinderska Palatset tillhör Grand Hôtel och ligger vägg i vägg med Cadierbaren.
Cadierbaren har genom åren kontinuerligt fått utmärkelser för sortiment, atmosfär, läge och kompetent barpersonal."



En annan favorit i Cadierbaren är deras afternoontea. Supermysigt efter en lördag på stan.

Tack Cissi och er andra för en helmysig kväll! Frågan är bara: Var var Pernilla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar